Logo Puffino Home Snorkel Foto's Techniek Contact Links
  Mike Sander chassisbehandeling Over dynamo's Kleppen stellen

Techniek

Hier wil ik een aantal tips, handleidingen en dergelijke gaan geven. Op dit moment ben ik nog teveel bezig met de site zelf, de inhoud komt later.

Kleppenstellen

Veel hoor en lees ik over kleppen stellen. Het bekende verhaal over "als ik klep 1 open heb staan, kan ik toch klep 8 stellen?". En Daar komt altijd een antwoord op over hoe het moet. Maar waarom het zo moet, dat zegt niemand er bij, omdat dat een vrij groot verhaal is. Dat verhaal heb ik maar eens proberen op te schrijven. Er is nu dus op de snorkelsite een verhaal over de achtergrond van het kleppenstellen: de kleptiming. Enjoy!

International 2.8 TGV Motor voor Land Rover

Land Rovers hebben met hun lange levensduur wel een nadeel: motoren kunnen ook slijten. En met de toegenomen snelheden en afstanden die men wil afleggen tegenwoordig, is een krachtgere, snellere motor wel prettig. Een oplossing in een aantal gevallen kan zijn: de International 2.8 TGV turbodiesel. Deze wordt in Nederland geïmporteerd door Prins Maasdijk.

Als je bij hen een 2.8 TGV motor koopt, krijg je er een boekje bij. Ik heb die motor niet gekocht, maar bied hier wel dat boekje aan, zodat je je wellicth wat beter kunt voorbereiden voor een fantastisch leuk project! Sommige pagina's staan op zijn kop, print ze uit, en jaag er dus niet meteen een perforator doorheen.